-- 15 maart 2009 --
Nieuwe site in aanbouw
-->

Wie is Ludiek?

Ludiek bestaat uit Hielke Ploeg in samenwerking met een groep acteurs. Hielke is afgestudeerd sociaal geograaf en heeft de opleiding innovatief vrijwilligers management afgerond. Bij de gemeente Den Haag kwam hij als projectsecretaris van het wijkplan Transvaal voor het eerst in aanraking met bewonersavonden. Hier kreeg hij het idee dat je ook op een leuke en inspirerende wijze over je omgeving kunt praten. In 2002 resulteerde dit in een eerste opdracht: discussietheater maken over het thema Jong en Oud in Zwijndrecht. Sinds die tijd heeft hij voor vele verschillende gelegenheden discussietheater gemaakt zoals bewonersbijeenkomsten, maar ook management-, bedrijfs- en netwerkbijeenkomsten. Rode draad vormt altijd samenleven, of samenwerken en mensen helpen om samen verder te komen.

Hielke maakt veel maatwerk. Het is zijn uitdaging om de werkelijke situatie en materie te vertalen naar een fictieve wereld. Hij maakt hiervoor korte en herkenbare scènes met humor. Deze zetten mensen aan het denken en praten over voor hun belangrijke onderwerpen. Aandoenlijke karakters neerzetten die een herkenbare uitvergroting van de werkelijkheid zijn, maakt het werk extra leuk. En het mooiste hierbij vindt hij, dat mensen tegen deze karakters vaak heel openhartig zijn. Dit levert boeiende gesprekken op.

Met Ludiek verzorgt Hielke ook presentaties en trainingstheater. Tevens is hij beschikbaar als acteur voor educatieve doeleinden. Door zijn achtergrond is hij snel in staat organisaties te doorgronden en mee te denken over mogelijke oplossingen en programma’s.

Naast zijn werkzaamheden als theatermaker en acteur is hij ook inzetbaar als adviseur, trainer, projectondersteuner en procesbegeleider. Naast samenwerken en samenleven richt hij zich ook op duurzaamheid en het op een ontspannen manier besparen van energie. Hij heeft affiniteit met gemeentes, overheid en semi-overheid, welzijn en onderwijs.